Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin beş günlük rallisinin ardından, Valeant Pharmaceuticals Inc.'in Allergan Inc. için teklifte bulunması ile büyük bir değişiklik yaşamadı.

Allegran, Valeant'ın birleşme teklifi ile New York ilk işlemlerinde yüzde 21 yükseldi. Netflix, yeni müşteriler için fiyatların artacağını umduklarını açıklaması ile yüzde 7.9 değer kazandı. Comcast Corp. ise beklentiyi aşan çeyrek dönem kârı ile yüzde 2.2 tırmandı.

S&P 500 Haziran vadeli endeksi yüzde 0.1'in altında artarak New York saati ile 07:43'te 1,864.2 puan oldu. Gösterge endeks, Citigroup Inc., Morgan Stanley ve Yahoo! Inc. kârlarının beklentiyi aşması ile, son beş günde artış kaydederek Ekim ayından bu yana en uzun kazanç periyodunu gerçekleştirdi. Dow Jones vadeli kontratları ise 3 puan, yani yüzde 0.1'in altında artışla 16,374 puanda.

S&P 500'de şimdiye kadar 30 şirket sonuçlarını açıklarken, 121 şirket ise bu hafta sona ermeden açıklamayı planlıyor. Analist beklentilerine göre endeks bileşenlerinde kâr yüzde 0.7 arttı. 11 Nisan'daki beklenti yüzde 0.9 düşüş yönündeydi.