Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük restoran zinciri McDonald's Corp.'un ilk çeyrek kârı, ABD'de yükselen gıda rekabetinin etkisi ile analist beklentilerinin altında kaldı.

McDonald's'ın 2014 yılı ilk çeyreğinde net karı yüzde 5.1 azalarak 1.2 milyar dolar olurken, hisse başına kar 1.21 dolar oldu. Bir yıl önce net kar 1.27 milyar dolar, hisse başına kar ise 1.26 dolar düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan analistlerin 24 tahmininin ortalaması, hisse başına 1.24 dolarlık kar olacağı yönündeydi. ABD'de en az 13 aydır faaliyet gösteren restoranlardaki satışlar yüzde 1.7 azalırken, analistler 1.4'lük düşüş öngörmüştü.

CEO Don Thompson, karışık menülerin servisi yavaşlatması ve rakiplerin yeni ürünler ve indirimler sunması ile, müşterilerin dikkatini çekmekte sıkıntılar yaşıyor. ABD'de Burger King Worldwide Inc. 1 dolarlık sandviç sunarken, Taco Bell yeni kahvaltı seçenekleri satışına başladı.

McDonald's New York'ta yerel saat ile 08:04'te büyük bir değişiklik yaşamayarak 99.66 dolardan işlem gördü. Hisseler dün itibarıyla bu yıl yüzde 2.7 yükselirken, Standard & Poor's 500 Restoran Endeksi aynı süreçte yüzde 2.3 kayıp yaşadı.

Gelirler yüzde 1.4 artarak 6.7 milyar dolar olurken, analistlerin ortalama beklentisi 6.72 milyar dolar düzeyindeydi.