Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Apple Inc., büyüme planlarından endişe eden yatırımcıları, iPhone satışlarını artırdığını açıklayarak ve hissedar ödeme programını 30 milyar dolar yükselterek rahatlattı.

Dünyanın en değerli şirketi olan Apple, ikinci mali çeyrekte kârının yüzde 7 büyüyerek 10.2 milyar dolara çıktığını ve iPhone'u China Mobile Ltd. kanalıyla Çin'in en büyük kablosuz operatörüne açmasının ardından satışların da arttığını söyledi. iPhone satışları 43.7 milyar ile analistlerin 37.7 milyon beklentisini aştı.

Apple geri alım yetkisini 60 milyar dolardan 90 milyar dolara çıkaracağını söyledi ve 7'ye 1 hisse bölünmesi açıkladı. Apple, ek hisse geri alım ve temettü planlarını karşılayabilmek için borç almayı planladığını söyledi.

Bilanço rakamları ve genişletilmiş sermaye programı, Apple'ın hisselerini seans sonrası işlemlerde tırmandırdı. Yatırımcılar Apple'ın işlerinin yavaşladığını ve şirketin naktiyle yeterli hamlede bulunmadığını düşünürken, atılan adımlar Tim Cook'a büyümeyi yeni ürünlerle canlandırmak için zaman tanıyabilir.