Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcılar AT&T Inc.'ten Boeing Co.'ya şirketlerin bilanço rakamlarını değerlendirirken, yeni konut satışlarındaki beklenmedik düşüşün etkisiyle New York Borsası, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin Eylül'den bu yanaki en uzun süreli kazanç dönemini tamamlamasının ardından düştü.

Nasdaq 100 Endeksi, Netflix Incçin Amazon.com Inc.'in HBO dizilerinin eski bölümlerini yayınlamak için anlaşması sonrasında değer kaybetmesiyle yüzde 0.9 geriledi. AT&T, kazanç büyümesine ilişkin tahminlerini aynı seviyede bırakmasının ardından yüzde 3.8 değer kaybetti. Amgen Inc., en çok satan artrit ilacının satışlarının, analistlerin beklentisinin altında olması üzerine yüzde 5.9 geriledi. Boeing, jet uçakları satışlarının, kârı beklentinin üzerine çıkarmasıyla yüzde 2.4 değerlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 kayıpla New York saatiyle 11:35'te 1,875.39 düzeyinde seyrediyor. Dow Jones Endeksi yüzde 0.1 düşüşle 16,501.65 puana geriledi. Russel 2000 Endeksi yüzde 0.7 düştü. Amerikan borsalarında işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 18 altında seyretti.

Piyasanın iyi bir yükseliş kaydettiğini ancak yorulabileceğini söyleyen Philadelphia Trust Co.'nun yatırım genel müdürü Richard Sichel, "Ve bugünkü ekonomik haberler de piyasayı yukarı taşıyacak bir şeyler değildi. Apple ve Facebook da bugün kapanıştan sonra bilançolarını açıklayacak ve herkes de onları izliyor olacak" dedi.

ABD'nin gösterge endeksi son 6 günde yüzde 3.5 yükselerek dün rekorun yüzde 0.6 uzağında kapandı. Endeksteki kazançlarda Netflix'ten Citigroup'a şirketlerin beklentinin üzerinde kazanç açıklaması ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın bankanın ekonomiyi destekleyeceğini taahhüt etmesi etkili oldu.