Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'de yeni konut satışlarındaki beklenmedik düşüşün, ABD ekonomisinin enerjisinin azaldığı sinyali vermesinin ardından Asya Borsaları düştü. Yatırımcılar diğer tarafta ise Apple Inc. ve Facebook Inc.'in beklentinin üzerinde gelen kazanç rakamlarını değerlendirdi.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota Motor Corp. Tokyo'da yüzde 1.9 değer kaybetti. Kansai Electric Power Co., Japonya'da nükleer reaktörleri yeniden çalıştırmanın uzun zaman alabileceğini söylemesinin ardından yüde 4.4 düştüğ. iPhone kılıfı üreticisi Catcher Technology Co. yüzde 4.3 primlendi ve Apple için lens üreten Largan Precision Co. yüzde 3 değerlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla Tokyo saatiyle 13:08'te 138.5 puana geriledi. Endeksteki 10 sektörün 9'u düştü. Yatırımcılar kurumsal kazançların görünümünü değerlendirirken, Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.3 yükseldi. Bu bilanço sezonunda kazançlarını açıklamış olan 159 endeks üyesinin yüzde 54'ü beklentinin üzerinde rakamları açıkladı.

Wall Street'te beklenenden iyi gelen kazançlara rağmen yatırımcıların Çin'deki yavaşlama ve ABD'nin ekonomik büyümesinin sürdürülebilirliğine dair endişelerinin devam ettiğini söyleyen Oversea-Chinese Banking Corp.'ıun varlık yönetimi başkan yardımcısı Vasu Menon, "Asya piyasalarında büyük bir toparlanma görmek için,  yatırımcıların ABD'nin toparlanmasının sağlam temellere oturduğundan emin olması gerekiyor" dedi.

Hong Kong ve Şanghay'da işlem gören Çin hisseleri, dün Çin'de öncü imalat endeksinin dünyanın en büyük  2. ekonomisinde zayıflığın devam ettiğini göstermesinin ardından 2. haftasını da kayıpla sonlandırmaya hazırlanıyor.