Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:15'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Alstom SA ve Telekom Austria AG gibi şirketlerin birleşme ve satın alma faaliyetleri üzerine yükselmesi ile dünkü kayıplardan toparlanırken, Rusya Ukrayna sınırında askeri tatbikatleri sürdürüyor.

Alstom SA, konuya ilişkin bilgisi olan kaynakların General Electric Co.'nun Fransız tren üreticisi şirketi almak için görüştüğünü söylemesi üzerine yüzde 11 değer kazandı. Telekom Austria yüzde 6.3 yükselirken, Technip SA tahminlerin üzerinde kâr açıklamaları sonrasında yüzde 8.8 primlendi. Konecranes Oyj ise ilk çeyrek kârının analist beklentilerini kaçırması ile yüzde 3.5 değer kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 yükselerek günü 336.13 puanda tamamlarken, erken saatlerde yüzde 0.8'e varan artış ve yüzde 0.5 kadar düşüş yaşadı. Endeks dün, ABD'de birinci el konut satışlarının beklenmedik düşüşü sonrasında son dört günde ilk defa geriledi. Stoxx 600 4 Nisan'daki 6 yılın en yükseğinden yüzde 0.9 uzakta bulunuyor.

Cenevre'de bulunan Notz, Stucki & Cie. yöneticilerinden Pierre Mouton, "Ukrayna durumu kesinlikle endişeyi artırıyor. Böyle bir jeopolitik tansiyon mevcutken, tamamen rahat olamazsınız. Kâr sezonunun ortasındayız ve durum iyi görünüyor. Ukrayna önemli bir konu fakat gerçek bir gerginlik olmadıkça abartılmamalı, ki bence şu anda böyle bir durum söz konusu değil" dedi.

(19:15'te güncellendi)