Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi Facebook Inc., ilk çeyrekte analist beklentilerinin üzerinde kâr ve gelir açıkladı. Şirketin halka arzında sıfıra yakın olan mobil reklam gelirleri, yüzde 59'a tırmandı.

Facebook'un ilk çeyrek gelirleri yüzde 72 artışla 2.5 milyar dolar olarak, analistlerin 2.36 milyar dolarlık beklentisini aştı. Net kar yaklaşık 3 kat artışla 642 milyon dolara yükselirken, hisse başına kar ise 25 sent oldu. Bir önceki yıl net kar 219 milyon dolar, hisse başına kar 9 sent düzeyindeydi. Bazı kalemlerin dahil olmadığı düzeltilmiş kar hisse başına 34 sent olurken, ortalama beklenti 24 sent seviyesindeydi.

Şirketin hisseleri, seans sonrası işlemlerde 6 sent kadar yükselerek, Facebook'un piyasa değerini geçtiğimiz yıl iki kattan fazla artıran ralliyi genişletti. Finans Direktörü (CFO) David Ebersman, şirketin oldukça başarısız bir halka arzdan 160 milyar doların üzerinde bir toplam piyasa değerine ulaşmasına yardımcı olmasının ardından, dün istifasını açıkladı.

Gartner Inc. analistlerinden Brian Blau, "Facebook çeyrekten çeyreğe beklentileri giderek daha kolayca aşıyor. Açık bir şekilde mobil sektöre hakimler" dedi.

Facebook hisseleri Almanya işlemlerinde Frankfurt saati ile 09:16'da yüzde 4.6 artarak 64.18 dolardan işlem gördü. Hisseler ABD seans sonrası işlemlerde 65.04 dolara kadar yükseldi. Facebook dün, bilanço açıklamadan önce New York'ta 61.36 dolardan günü tamamlamıştı.