Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna güvenlik güçlerinin beş Rusya yanlısı isyancıyı öldürmelerinin ardından, Ukrayna'yı Rus yanlısı ayrılıkçılara karşı saldırgan tavrını sürdürmesinden dolayı uyardı ve Rus ordusunun iki ülke sınırında yeni tatbikatlara başlaması talimatı verdi.

Putin bugün St. Petersburg'da yaptığı açıklamada, "Kiev'deki mevcut rejimin kendi ülkesi içinde vatandaşlarına karşı kuvvet gönderdiği doğruysa, bu kendi ulusuna karşı çok ciddi bir suçtur," dedi ve "Bu durumun, bu kararı alanlar için sonuçları olacaktır ve bu sonuçlar arasında ülkelerimiz arasındaki ilişkiler de var. Durumun nasıl geliştiğine bakacağız ve zemindeki realiteyi baz larak karar alacağız" şeklinde görüş bildirdi.

Ukrayna İçişleri bakanlığı ve silahlı kuvvetler, Bakanlığın internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, Donetsk bölgesindeki Slovyansk kentinde Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı mücadele ederken, üç adet yol barikatını ortadan kaldırdı. Interfax ajansına göre, Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Rusya'nın son tatbikatlarının doğu Ukrayna'daki olaylara bir tepki olduğunu ve sınır yakınlarında savaş uçaklarının da tatbikatlarda yer aldığını kaydetti.