Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Dünyanın en büyük alışveriş sitesi Amazon.com Inc.'in satışları ilk çeyrekte 23 artarak 19.74 milyar dolar oldu ve analistlerin, 19.4 milyar dolar beklentisini aştı.

Amazonun net karı toplamda ilk çeyrekte 108 milyon dolar olurken, bu rakam bir önceki yılın aynı döneminde 82 milyon dolardı.

Diğer taraftan şirketin giderlerinin de yüzde 23 artması, hisse başı kârı 23 cent ile sınırlayarak, beklenti seviyelerine çekti. Giderlerdeki artış, Amazon.com'un CEO'su Jeff Bezos'un gelirdeki artışı, kârları düşürme pahasına büyümeye harcadığına işaret etti.

Seattle'daki şirket bir yandan kargoyu hızlandırmak için yeni antrepolar inşa ederken, diğer yandan Apple Inc. ve Netflix ile rekabet edebilmek için market alışverişi teslimat programı ve film ve dizileri yayınlamak için TV video modemi gibi yeni hizmetler ekliyor.

Amazon, yeni yatırımlarından ötürü, içinde bulunduğumuz çeyrekte 55 milyon ila 455 milyon dolar faaliyet zararı tahmininde bulunuyor. Bu da Amazon'da harcamaların yakın zamanda sonlanmayacağının haberini veriyor.