Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Yazılım devi Microsoft Corp.'un yeni CEO'su Satya Nadella ile büyüyen bulut bilişim sektörüne girişi, 3. mali çeyrekte şirketin kazançlarını artırdı.

Yazılım devi Microsoft'un ilk çeyrek kârı yüzde 6,5 düşmesine rağmen beklentilerin aştı ve şirketin net kârı 5.66 milyar dolar ve hisse başına 68 sent oldu.Bloomberg beklentisi hisse başı 63 sentlik kardı. Microsoft'un geliri ise düşüş kaydederek 20.4 milyar dolara geriledi.

2 ay önce koltuğuna oturan Nadella, şirketin, internet üzerinden hem Microsoft'un kendi Windows işletim sisteminin hem de rakip programların araç ve yazılım satışına geçişine öncülük ediyor. Office yazılımları ve Azure bulut hizmetleri gibi artan web içerikli araçların satışları, Microsoft'un azalan kişisel bilgisayar talebinden kaynaklanan sıkıntılarını hafifletmesine yardımcı oluyor.

Bulut bilişimin gücün temel direklerinden biri olmayı sürdürdüğünü söyleyen FBR Capital Markets & Co.'nun analistlerinden Daniel Ives, "Sonuç olarak iyi bir PC piyasası yok, sadece daha az kötü hâle geldi" dedi.

Microsoft'un hisseleri bilanço rakamlarını açıklamasının ardından seans sonrası işlemlerde yüzde 3 kazançla 41.06 dolara çıktı.