Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Hyde Park manzaralı süper lüks bir daire 140 milyon sterlin yani 498 milyon 260 bin TL'ye alıcı buldu.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre, Londra'daki "One Hyde Park" rezidansındaki dairenin Doğu Avrupalı alıcısının kimliği açıklanmazken, Rus veya Ukrayna vatandaşı olduğu tahmin ediliyor.

Emlak danışmanları, son zamanlarda Londra'da şirketler üzerinden alınan gayrimenkullerin sayısında artış yaşandığı belirterek, böylece alıcıların kimliklerinin açığa kavuşmadığını bildiriyor.

Emlak uzmanları da şirket üzerinden alınan gayrimenkullerde daha yüksek damga vergisi ödenmesine karşın yabancıların emlak taleplerinin etkilenmediğini vurgulayarak, özellikle paralarını bir an önce ülkeden çıkarmak isteyen Rusların herhangi bir şekilde takip edilmemek için şirket üzerinden alım yaptıklarını belirtiyor.

İngiliz basını, satışın Ukrayna'daki krizle bağlantılı olarak uygulanan yaptırımların sonucunda Doğu Avrupalı zenginlerin paralarının İngiltere'ye getirilmeye çalışıldığına dair delil olarak görülebileceğine dikkati çekiyor.

Dünyanın en pahalı apartmanındaki dairelerin metrekaresi ortalama 10 bin sterlinden başlıyor. Daireleri alanlar, son teknolojiyle hazırlanmış Londra manzaralı bir eve sahip olmanın yanı sıra havuz, sauna, sinema salonları, vale servisi, şarap mahzeni, 24 saat oda servisi gibi hizmetlerden faydalanabiliyor.

Knightsbridge semtinde bulunan dairenin içinin henüz yapılmadığı, dekor ve mobilya masraflarının 20 milyon sterlinden başlayacağı belirtiliyor.