Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Ewald Nowotny, Viyana'da Bankacılık Birliği'nde yaptığı konuşmada, AMB'nin birden fazla politika tedbiri düşünmesi gerekebileceğini söyledi.

Nowotny, "Eğer gerçek anlamda yeni bir önlem alma ihtiyacını varsa, bir tedbir paketi, faiz oranında kesintiye gitmek gibi tek bir tedbire göre muhtemelen daha hissedilir olacaktır" ifadelerini kullandı.

Paketin içeriğine karar vermek için henüz erken olduğunu ifade eden Nowotny, "Şahsi görüşüm, önemli bir unsur olmasına rağmen, zaten oldukça düşük olan faiz oranında bir kesinti, tek başına büyük değişiklikler sağlayacak kadar güçlü olmayacaktır" dedi.

Aynı panelde konuşan, AMB Başkan Yardımcısı Vitor Constancio ise, döviz kuruna ne olduğunu araştırdıklarını ifade ederek, "Kurun enflasyon üzerinde kayda değer bir etkisi var" sözlerini kullandı.

Constancio, kurun para politikasında bir hedef olmadığını belirterek, AMB'nin Haziran'da harekete geçeceği söylentileri için çok erken olduğunu da sözlerine ekledi.