Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynakla Bakanı Taner Yıldız, maden kazasında ölen işçi sayısının 284'e yükseldiğini bildirdi.

Yıldız, maden ocağındaki kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

En son açıklamadan bu yana bir işçinin daha cenazesine ulaşıldığını dile getiren Yıldız, bununla birlikte olayda yaşamını yitiren işçi sayısını 284'e yükseldiğini kaydetti.

Yaşamını yitiren işçilerden 6'sı için henüz hiç müracaat yapılmadığını hatırlatan Yıldız, yakınlarına ulaşamayan ailelere, Başbakanlık AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi yanında kurdukları birime başvurmaları çağrısını yineledi.

Yıldız, çalışmaların aralıksız süreceğini dile getirerek, "Bu gece sabaha kadar da çalışmalar devam edecek. 3 ayrı vardiya grubuyla karbonmonoksit seviyesinin düşüyor olması, çalışmaları daha da rahatlatacaktır diye düşünüyoruz" dedi.

Çalışmaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde işçi yakınlarının tutumunun büyük katkısı olduğunu vurgulayan Yıldız, şöyle konuştu:

"Tabi bu arada bizim dokusu, yapısı sağlam insanımız bir kez daha kendini burada göstermiş oldu. Özellikle işçi kardeşlerimizin yakınlarından göstermiş oldukları metanetten, sükunetten ve tevekkül yapılarından dolayı da kendilerine minnetlerimizi, şükranlarımızı sunuyoruz. Çünkü, bu çalışmaları kolaylaştırdı diye arkadaşlarımızla yaptığımız teknik çalışma toplantısında bir kez daha bu karara vardık. Özellikle o sükunetlerinin karşısında hep beraber tekrar minnetlerimizi ve teşekkürlerimizi sunuyoruz."