Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:15'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, ABD'de konut başlangıçları verisinin beklenenden daha iyi çıkmasının ardından, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin son bir ayın en hızlı düşüşünü göstermesi sonrası, dalgalı seyrederken, ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi, dün yüzde 0.9 düştükten sonra, New York saati ile 09:35'te yüzde 0.1 aşağıda seyrediyordu. Russell 2000 Endeksi yüzde 0.3 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi, erken saatlerdeki yüzde 0.6'lık kaybını geri aldı ve yüzde 0.1 aşağıda seyrediyordu. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi üç baz puan yükselerek yüzde 2.52'ye çıktı. Hindistan rupisi dolar karşısında, seçimler sonrası oyların ilk sayımlarının Narendra Modi'nin ana muhalefet cephesinin iktidara geleceğini işaret etmesinin ardından yüzde 0.6 değer kazandı. Nikel yüzde 2.7 tırmandı.

ABD'de konut başlangıçları Nisan ayında Kasım ayından bu yana en yüksek seviyesibe çıktı. Hisse seentleri dün, ABD'de sanayi üretiminin beklenmedik bir şekilde düşmesi ve Euro Bölgesi'nde büyümenin tahminlerin altında kalmasının ardından değer kaybederken, tahviller yükseldi.

Florham Park, New Jersey'de Stifel Nicolaus & Co.piyasa stratejisti Kevin Caron, "Ekonomide büyümeye yönelik büyük umutların olduğu bir yıla gelindi ve veriler yılın başından bu yana oldukça karışık," dedi ve "Asıl soru, bizi buradan hareket ettirecek bir sonraki faktörün ne olduğu. Piyasa bunu bulmakta güçlük çekiyor" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi bu hafta yüzde 0.4 düştü ve Ocak ayından bu yana ilk kez iki hafta üst üste kayıp yaşamaya yönlendi. Küçük sermayeli şirketleri içeren Russell 2000 Endeksi yüzde 1.1 kaybetti. S&p 500 Endeksi halen 11 Nisan'daki en düşük seviyenin yüzde 3 yukarısında ve bu hafta 1,897.45 puan ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

(17:15'te güncellendi)