Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, ABD ve Avrupa'da beklentilerin altında kalan ekonomik veriler sonrasında yenin güçlenmesi ile gerilerken, Topix endeksi üst üste ikinci haftalık düşüşü gerçekleştirdi.

Topix'teki 33 endüstri grubunun tamamı geriledi. Toyota Motor Corp. endeksteki en büyük düşüşü yaşadı. Apple Inc. cihazları için ekran üreten Japan Display Inc., kârında düşüş tahmini yapması ile işlem görmeye başladığı günden bu yana en düşük kapanışı kaydetti. Sumco Corp., net kâr görünümünü artırması ile yüzde 6.4 değer kazandı. Amada Co. ise kârının beklentileri aşacağını ve 10 milyar dolar yen (98 milyon dolar) kadar geri alım yapacağını açıklamasıyla yüzde 16 tırmandı ve yükselişi ikinci güne taşıdı.

Topix endeksi Tokyo'da yüzde 1.6 gerileyerek 1,159.07 puandan günü tamamlarken, haftalık bazda ise yüzde 0.6 düşüş yaşadı. Nikkei 225 endeksi yüzde 1.4 düşüşle 14,096.59 puanda. Yen dolar karşısında dün yüzde 0.3 yükselmesinin ardından bugün 101.55 dolarda tutundu. Standard & Poor's 500 Endeksi dün son bir ayın en dik düşüşünü kaydetti.

Shinkin Asset Management Co. şef fon yöneticisi Naoki Fujiwara, "Yen bu seviyelerde olduğu sürece, Japon şirketlerinin gelirleri için büyük bir olumsuzluk olmayacaktır. Yine de, Japonya hisseeleri hâlâ ucuz. Uzun vadeli bakıldığında iyi bir satın alma zamanı olabilir" dedi.