Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Birçok Avrupa Borsası beklenenden düşük gelen bilançoların da etkisiyle düşüşle kapandı.

Tur operatörü TUI AG, faiz, vergi ve amortisman öncesi zararının genişlemesi sonrası yüzde 2.8 değer yitirdi. Renault ve Daimler hisselerinin her biri, otomobil satışlarının yavaşladığını gösteren veriyle yüzde 1'in üzerinde kayıplar yaşadı. Banco Espirito Santo SA, sermaye artırımına gideceğini duyurmasının ardından yüzde 5.5 değer kaybetti. Bouygues SA, Orange SA'nın Bouygues Telecom'u satınalma konusunda çalışma yaptığı yolundaki haberin ardından yüzde 4.4 prim yaptı.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.1'den daha az yükseldi ve 338.77 puandan kapandı. Gösterge endekste haftalık yükseliş yüzde 0.1'den daha az oldu. Endeks, 13 Mayıs'ta, şirket birleşme ve satınalma aktivitelerinin artması ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, ihtiyaç duyulduğunda, politika yapıcılarının Haziran ayında para politikasını daha da gevşetmeye hazır olduğunu söylemesinin ardından altı yılın zirvesini görmüştü.

Frankfurt'ta Commerzbank AG hisse senedi stratejisti Markus Wallner, "Piyasa şu anda yukarı gitmek için çok fazla dürtüye sahip değil" dedi ve "Şirket karlarında ilk çeyrek sonuçları fazla etkileyici değil ve oldukça karışık çıkmış durumda. Avrupa piyasalarında dikkatler, temel ekonomik göstergelerden ziyade, AMB ve olası teşviklere çevrilmiş durumda" şeklinde görüş bildirdi.

Bugün İngiliz FTSE 100 endeksi yüzde 0.2, Fransız CAC 40 endeksi yüzde 0.1 artarken Alman DAX yüzde 0.4 değer kaybetti.