Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasından sağ kurtulan işçilerden Veli Kabak (44), mesai bitiminde ocaktan çıkmaya hazırlanırken 143 arkadaşıyla kendisini dumanların içinde bulduğunu belirterek, "balık istifi" gibi yığıldıkları bölüme yukarıdan verilen temiz hava sayesinde hayatta kalabildiklerini söyledi.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde yaşayan Kabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009 yılından bu yana söz konusu ocakta çalıştığını ifade etti.

Yangının, mesai bitiminde 143 arkadaşıyla evlerine gitmek üzere hazırlık yaparken başladığı bilgisini veren Kabak, şöyle konuştu:

"Birden ortalığı duman kapladı. Hemen mekanizmanın içine kaçtık. Orada biraz temiz hava vardı. Balık istifi gibi yığıldık. 150'ye yakın işçi, hepimiz oradaydık. Daha sonra iki hava, bizi sıkıştırdı. Arkadaşlarımızın çoğu, yanımızda vefat eti. Ben de baygınlık geçirdim. Arkadaşlarım beni ayılttı. Kurtarma ekipleri, ters hava bastı. Ondan sonra birbirimizden destek alarak yürüdük. Çok yürüdük. Ölümle yaşam arasında gidip geldik. Maskelerimizi taktık ancak onlar da yarım saat dayanabildi. Tek desteğimiz; Allah'a sığındık, dua ettik. Başka da yapacak bir şeyimiz yoktu. Sonunda kurtulduk."

Kabak, faciada kaybettiği arkadaşları ve onların aileleri için çok üzüldüğünü sözlerine ekledi.