Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

ATM Dalaman Dış Hatlar Genel Müdürü Hamdi Güvenç, British Airways'in 2015 yaz döneminde Dalaman'ın da dahil olduğu 5 yeni noktaya uçuş gerçekleştireceğini bildirdi.

Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nisan 2015'de başlaması planlanan Dalaman uçuşlarının haftanın dört günü gerçekleştirileceğini belirterek, "British Airways ile görüşmelerimiz geçen sene başladı. Bu görüşmeler sonucunda bu sene için charter seferler düzenlemeye başladılar. British Airways, Nisan 2015'den itibaren Dalaman'a haftanın 4 günü uçuş gerçekleştirecek" dedi.

Yaşanan gelişmeyi Muğla ve Türkiye turizmi açısından olumlu bulduğuna işaret eden Güvenç, "British Airways bir marka ve ulusal bayrak taşıyıcısı. Onların, buraya uçması demek İngilizlerin bölgemize ilgisini daha da artıracak. Bölgede yaşayan çok sayıda İngiliz vatandaşı var. Onları da sevindirecek bir gelişme. British Airways'in başlatacağı uçuşlar bölge turizminin gelecekte ivme kazanmasını sağlayacak. Bu nedenle ATM Dalaman Havalimanı'nın bu hamlesi Türk turizmi ve Muğla açısından büyük başarı" diye konuştu.