Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama, Beyaz Saray'da ilk kez düzenlenen "Beyaz Saray Yetenek Şovu"na ev sahipliği yaptı.

Michelle Obama ve Başkanlığın Sanat ve İnsani Bilimler Komitesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Boston, New Orleans, Denver'in de aralarında bulunduğu ABD'nin çeşitli şehirlerindeki okullardan gelen çok sayıda küçük yaştaki öğrenci, yeteneklerini sergiledi.

Birçok davetlinin yanı sıra etkinliğe, Sarah Jessica Parker, Kal Penn ve Alfre Woodard gibi sanatçı ve danışmanların bulunduğu bazı tanıdık sima katıldı. Genç yetenekler, sergiledikleri performanslarla katılımcılardan alkış aldı.

Michelle Obama, şov öncesi yaptığı konuşmada, küçük yaştaki çocukların okullara alıştırılmasına, sanata ısındırılmasına, yeteneklerini keşfetmelerine yönelik 3 yıl önce hazırlanan pilot programın bugün verimini almaktan mutluluk duyduklarını vurguladı.

Michelle Obama, "Söz konusu pilot programın çok büyük bir başarı gösterdiği çok açık. Bu nedenle bu programı dört kat büyüteceğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu yüzden sonbaharda 11 eyalette 35 okulu daha bu programa dahil edeceğiz, 10 binden fazla öğrenci nihayet sanat eğitimine sahip olacak. Bu olağanüstü ve heyecan verici" diye konuştu.

Başkan Barack Obama, etkinliğin son kısmına katılarak davetlilere sürpriz yaptı.

"Benim de bazı yeteneklerim var. Ancak şova davet edilmedim" diyerek espri yapan Obama, salondakileri gülümsetti. Obama, "Bu, First Lady'nin sizinle birlikte gerçekleştirdiği olağanüstü girişimi. Ama kısa süreli uğrayarak, sanatın insanlar olarak bizlere merkez olduğunu ve çocuklarımızın başarısının merkezi olduğunu söylemek istedim" dedi. Yapılan etkinliği öven Obama, "Bunun gibi yapılan faaliyetlerin ülkedeki tüm okullara, ebeveynlere, valilere ve liderlere, 'sanatı destekleme zorundasınız, bu bir öncelik' mesajını göndermesini ümit ediyorum" diye konuştu.

Etkinlik sonrası Başkan Obama ve eşi Michelle, etkinliğe katılan öğrencilerle sohbet etti.