Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi Tüketici Güveni endeksinin Mayıs ayında tahmin edilenden fazla artmasıyla Avrupa Borsaları yükselişle kapandı.

Danimarka'nın en büyük şirketi A.P. Moeller-Maersk A/S'nin A grubu hisseleri, şirketin 2014 yılı kar görünümünü yükseltmesinin ardından yüzde 3.9 değer kazanırken BNP Paribas, yüzde 1.5 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.6 yükselerek 340.34 puan oldu. Endeks, erken saatlerde yüzde 0.5 kadar düşmüştü.

Sheffield, İngiltere'de Securequity Ltd. traderı Jawaid Afsar, "Avrupa önümüzdeki haftalarda ABD'den daha iyi bir performans gösterebilir," dedi ve "Özellikle Avrupa MB Avrupa'ya yardımcı olacak. İtalya ve İspanya ile birlikte Almanya muhtemelen en fazla faydalanacak piyasalar olacak. hisse senedi fiyatlarındaki düşüşlerin sınırlı kalacağını söyleyebiliriz" şeklinde görüş bildirdi.

Batı Avrupa'da bugün 18 piyasanın 15'inde ulusal gösterge endeksler yükseldi. Fransa'da CAC 40 Endeksi yüzde 0.3, Almanya'da DAX Endeksi yüzde 0.5 ve İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

Euro Bölgesi'nde tüketici güveni endeksi Mayıs ayında, Nisan ayındaki seviyesi olan eksi 8.6'dan eksi 7.1'e yükselerek Ekim 2007'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Bloomberg'in anketine katılan 23 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin eksi 8.3 seviyesinde çıkması bekleniyordu.