Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(21:13'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, teknoloji hisselerinde yaşanan ralli ve Rusya hisselerinin bir aydan uzun bir sürenin en dik düşüşünden toparlanması ile son üç günde ilk defa yükseldi.

Samsung, ABD'de ekonomik verilerin toparlanma sinyalleri vermesinin ardından, yüzde 1.9 değer kazandı. Lenovo Group Ltd., Çin ve ABD hükümetleri arasındaki sanal casusluk tartışmasından teknoloji şirketlerinin kârlı çıkacağı iddiaları ile Çinli teknoloji şirketlerin yükselmesi sonucu, 2003'ten bu yana en uzun yükselişini kaydetti. Rusya hisseleri 2011'den bu yana en iyi aylık performansa ilerlerken, Brezilya'da gösterge endeks bir ayın en düşüğünden yükseldi. Güney Afrika randı son üç haftanın en zayıf düzeyine geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.6 yükselerek New York saati ile 13:39'da 1,038.65 puan oldu. Endeks bu ay yüzde 4.4 yukarıda ve Ekim'den bu yana en dik artışa hazırlanıyor. ABD'de dün açıklanan verilerde, dayanıklı tüketim malı siparişleri Nisan'da beklenmedik şekilde yükselirken, Tüketici Güveni Mayıs'ta 2008'den bu yana en yüksek ikinci seviyeyi gördü.

Londra'da bulunan Amiya Capital LLP gelişen piyasalar stratejistlerinden Michael Wang, "Asya piyasaları ABD'de dün yaşanan ralliye olumlu tepki verdi" dedi.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 3.6 yükselirken, aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 2.9 artış gösterdi. Endekste bulunan 10 endüstri grubundan 8'i yükseliş kaydederken, teknoloji hisseleri yüzde 1.4'lük yükselişle rekor kaydetti.

(21:13'te güncellendi)