Advertisement
HABERLER ABONE OL

Bakır, en büyük iki tüketicisi ABD ve Çin'de taleplerin arttığına yönelik sinyaller ile yükselişi dördüncü güne taşıyarak 11 haftanın en yükseğine yakın seviyeden işlem görüyor.

Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.2 yükselerek Hong Kong saati ile 15:00'te ton başına 6,948.50 dolar oldu ve erken saatlerdeki yüzd 0.3'lük düşüşü sildi. Bakır dün 7 Mart'tan bu yana en yüksek seviye olan 6,966 dolara dokundu.

Çin Başbakanı Li Keqiang geçtiğimiz hafta, hükümetin ekonomiyi desteklemek için politikalarda düzenleme yapacağını söylerken, ABD'de dün açıklanan veriye göre dayanıklı tüketim malı siparişleri Nisan'da beklenmedik şekilde yükseldi.

Çin'de endüstriyel kârlılık bu yıl Nisan ayı itibarıyla yüzde 10 artarken, 2013'ün aynı döneminde de bu seviyede kaydedilmişti. Fujitomi Co. analistlerinden Kazuhiko Saito, bu verinin de bakırı desteklediğini ifade etti.

Temmuz vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.2 yükselerek pound başına 3.1825 dolara çıktı. Ağustos vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 0.2 yükselişle ton başına 48,930 yuandan (7,821 dolar) kapandı.

LME'de, aluminyum, nikel, kurşun, çinko ve kalay da değer kazandı.