Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:19'da güncellendi)

Euro dolar karşısında, Almanya'da enflasyonun geçtiğimiz ay yavaşladığını gösteren raporun, bu hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) yeni canlandırıcı adımlar atacağı beklentisini güçlendirmesiyle, son üç ayın en düşük seviyesine yakın işlem gördü

Dolar yen karşısında, ABD imalat endeksinin Mayıs ayında büyüme göstermesiyle, son üç haftanın en yüksek seviyelerine dokundu. Japon para birimi, ülkenin emeklilik fonlarının yabancı varlık alımlarını artıracağı söylentileriyle düştü. Avustralya doları konut fiyatları ve inşaat izinlerindeki düşüşle değer kaybetti.Norveç kronu euro karşısında, imalatın beklenmedik şekilde daralmasıyla son iki haftanın en düşüğüne geriledi.

Monex Europe Ltd.'den Eimear Daly, "Almanya'da zayıf gelen enflasyon ve bu Perşembe AMB'den yeni önlemler gelme ihtimalinin artması, euroyu bugün aşağı çekti" yorumunda bulundu.

Euro, 29 Mayıs'ta 13 Şubat'tan beri kaydedilen en düşük seviye olan 1.3586 doları gördükten sonra, bugün yüzde 0.2 düşerek New York saatiyle 11:54'te 1.3605 dolara indi. Euro yen karşısında ise, geçen ayki yüzde 2.1'lük zayıflamanın ardından yüzde 0.3 yükselişle 139.21 seviyesine geldi. Dolar yen karşısında yüzde 0.6 değer kazanarak 102.32 oldu ve 13 Mayıs'tan bu yana görülen en yüksek seviye olan 102.35 yene dokundu.

Dolar, 56'ya yükseldiği açıklanan ISM verisi sonrasında dolar 16 ana para birimi karşısında yüksek değerini korudu. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 55.5 seviyesindeydi.

(19:19'da güncellendi)