Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) Sivasspor aleyhinde açtığı soruşturmanın duruşması sona erdi.

UEFA'nın, Sivasspor Kulübü'ne karşı açtığı soruşturmanın duruşması, İsviçre'nin Nyon kentinde yapıldı. Kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, kaleci Korcan Çelikay ve kulüp avukatları da duruşmaya katıldı.

Duruşma, yaklaşık 3 saat 15 dakika sürdü.

Otyakmaz, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Bir şey söylemeye gerek yok. Kararı bekleyeceğiz. Biz de merak ediyoruz" dedi. Gerekli savunmayı yaptıklarını ifade eden Otyakmaz, "Kararın 5 Haziran'da açıklanacağı söylendi" dedi.

UEFA, Sivasspor'un savunmasını yeterli bulmazsa, kulübün Avrupa kupalarına katılmasına tedbir koyarak, dosyayı Disiplin Kurulu'na sevk edecek. Bu gelişme sonrasında da Sivasspor'un para cezası alması da gündeme gelebilecek.

UEFA, 21 Mayıs'ta Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerine disiplin soruşturması açmıştı. Söz konusu soruşturmaların, UEFA Avrupa Ligi düzenlemeleri çerçevesinde, UEFA organizasyonlarında oynama hakkı kapsamında ele alındığı belirtilmişti.

Açıklamada, UEFA'nın iki kulüp hakkında bir karara varmadan önce gerekli yargısal gözden geçirme ve denetleme işlemlerini yapacağı bilgisi verilmişti.

UEFA Avrupa Ligi düzenlemesine göre, bir kulübün UEFA müsabakasında yer alabilmesi için dolaylı ya da doğrudan herhangi bir şike sürecine karışmamış olması gerekiyor.

İki kulüp için açılan soruşturmalar kapsamında gerçekleştirilecek duruşmalar, UEFA'nın yargı organı tarafından başlatıldı. Bu kapsamda dün de Eskişehirspor'la ilgili duruşma yapılmıştı.