Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:11'de güncellendi)

ABD hisseleri rekor seviyelere ulaşan gösterge endekslerle yükseldi, Hazine tahvilleri Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) yarınki faiz kararı ve hükümetin istihdam raporu öncesinde, son üç haftanın en düşük seviyesine dokundu. Bakır, beş haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.  

Standard & Poor’s 500 Endeksi, New York saatiyle 13:31'de yüzde 0.2 yükselerek önceki yüzde 0.3'lük kaybı sildi. 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan yükselerek yüzde 2.61'e ulaştı ve yükselişi beşinci güne taşıdı. Stoxx Europe 600 Endeksi, AMB toplantısı öncesi sınırlı değişimle kapandı. Bakır yüzde 1.4 değer kaybederken, petrol yüzde 1 civarında artış gösterdikten sonra dalgalı seyretti.

ABD'de hizmet endüstrileri Mayıs ayında son 9 ayın en hızlı büyüme hızıyla genişledi. Yatırımcılar, Fed'in canlandırma adımlarını ne hızla azaltacağı yönünde fikir veren, hükümetin açıklayacağı ücret verisini bekliyor. Euro Bölgesi'nin ekonomik büyümesi ilk çeyrekte yavaşlarken, bölgede hizmetler son 3 yılın en düşük hızında genişledi. AMB yetkilileri yatrın ekonomik canlandırma adımları ve faiz oranlarına yönelik karar vermek için toplanıyor.

Wedbush Securities Inc.'den Michael James, "Piyasa bu haftanın ilerleyen günlerinde gerçekleşecek olaylar öncesinde pozisyon alıyor.Aslında yarınki AMB kararı ve Cuma günkü istihdam verisi öncesinde yalnızca yerimizde sayıyoruz" yorumunda bulundu.

(21:11'de güncellendi)