Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:41'de güncellendi)

Tarım dışı istihdam verilerinin beklentileri aşması sonrası ABD hisseleri küresel hisse senetlerini yukarı taşırken, dolar değer kazandı. Hazine tahvilleri kazançları dengeledi, bakır dördüncü gününde de düştü.

Standard & Poor’s 500 Endeksi, New York saatiyle 11:49'da yüzde 0.4 yukarıdayken, MSCI Tüm Dünya Endeksi tüm zamanların zirvesine yaklaştı.Dolar euro karşısında yüzde 0.2 değer kazanarak 1.3639 oldu. Avrupa tahvillerinin faizi Avrupa Merkez Bankası'nın açıkladığı tedbirler sonrası rekor seviyelere indi. Stoxx Europe 600 Index yüzde 0.7 yükseldi. Rus hisseleri, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Fransa'da Ukrayna Devlet Başkanı ile biraraya gelmesi üzerine Mart ayından bu yana görülen en düşük seviyeden toparlandı.

ABD'de Mayıs ayında 217 bin yeni istihdam yaratıldı. Bu rakam resesyon öncesindeki zirvenin de ilk kez aşılması anlamına geliyor. İspanya, Belçika ve İrlanda'nın 10 yıllık tahvil faizleri, AMB'nin mevduat faizlerini negatife çeken ilk büyük merkez bankası olması sonrasında tüm zamanların en düşük seviyelerine indi.

Solaris Asset Management LLC'den Timothy Ghriskey, "Piyasa ekonomik gelişme konusunda bu sabit durumdan hoşanıyor. Çok zayıf bir rakam ekonomiye dair kaygıları artırır, çok güçlü bir rakam ise Fed'in sıkılaştırma takvimine hız verdiği endişesi yaratırdı.Mevcut durum piyasa için oldukça iyi bir nokta" yorumunda bulundu.

(19:41'de güncellendi)