Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:00'te güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Çin konut fiyatlarının düşmesiyle Kasım 2013’ten bu yana en uzun süreli değer kaybına hazırlanıyor ve para birimleri zayıflıyor. Yatırımcılar ise Fed’in parasal genişleme ile ilgili kararını açıklamasını bekliyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.2 gerileyerek Londra saati ile 09:55’te 1,041.31 puan oldu ve düşüşü 6. güne taşıdı.  Evergrande Real Estate Group Ltd. Hong Kong’ta yüzde 1.8 oranında değer kaybetti. Tayland hisseleri yüzde 1.2 geriledi. Endonezya rupiahı ve Hindistan rupisi dolar karşısında, dolar karşısında, yüzde 0.6 değer kaybına uğradı. Rusya hisseleri yüzde 0.5 oranında değerlenirken, ruble ise Ukrayna’da ateşkes beklentilerinin yükselmesiyle yüzde 0.4 artış gösterdi.

Fed’in bugün sona erecek toplantının ardından, beşinci teşvik azaltışını açıklaması bekleniyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri, ABD faiz oranlarının yatırımcıların beklentilerinden daha hızlı yükseleceği yönünde. Bugün açıklanan verilere göre, Çin’de yeni konut fiyatları iki yıldır ilk kez düşüş gösterdi.

Bangkok’ta bulunan Philip Securities Plc. araştırma müdürü Sasikorn Charoensuwan, “ABD’nin para politikasını sıkılaştırması gerekeceği söylentileri yükseliyor. Çin ekonomisi ise yavaş bir toparlanma süreci ile devam edecek” dedi.

Gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 3.8 yükselirken, 12 aylık tahmini gelirlerin 10.9 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 4.2 artış gösterirken, 15.1 kat değerleme kaydedildi.

(13:00'te güncellendi)