Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Amerikan Merkez Bankası Fed'in para poltikasını açıklamasının ardından Altın fiyatları tırmanışa hazırlandı. Fed, faiz oranlarının düşük kalmaya devam edeceğini söyledi.

Fed'in politika yapıcıları aylık varlık alım programını 10 milyar dolar azaltarak 35 milyar dolara çekti. Amerikan MB, varlık alım programının bitmesinin ardından faizlerin öngörülebilir bir süre düşük kalmasını beklediklerini söylediler. 

Fed'in 2008 Aralık  - 2011 Haziran döneminde parasal genişlemeye gittiği dönemde altın yüzde 70 değer kazanmıştı, borçlanma maliyeti ise yüzde sıfıra yakın tutulmuştu. Geçtiğimiz yıl ise bazı yatırımcıların altın yerine hisse senetlerini seçmesi ile kıymetli metal yüzde 28 değer kaybetmişti.

Las Vegas merkezli altın ve gümüş poerakendecisi Blanchard Vault CEO'su Anthem Blanchard konu ile ilgili “İnsanlar Fed'in faiz oranı ile ilgili ne yapmayı planladığına dair daha çok detya vakıf olmak istiyor." yorumunda bulundu.

spot altının onsu New York'ta yerel saat ile 14.172de yüzde 0.2 artışla 1,273 dolardan alıcı buldu. altın düne kadar bu yıl yüzde 5.7 yukarıda seyrediyor. New York Comex'teki Ağustos vadelileri, Fed duyurusuun öncesinde yüzde 0.1 artışla 1,272.70 dolar oldu.

Altının 60 günlük oynaklığı 18 ocak 2010 tarihinden bu yana en düşük seviyesine indi.