Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hariç Asya hisseleri, Fed toplantısı kararlarının bugün açıklanması öncesinde enerji hisselerinin düşmesiyle değer kaybediyor. Topix Endeksi, Tokyo’da 5 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Woodside Petroleum Ltd., Royal Dutch Shell Plc’nin Avustralya’nın ikinci en büyük enerji üreticisindeki hisselerinin çoğunu satmasıyla  yüzde 4.6 değer kaybetmesinin ardından enerji hisselerindeki düşüşe öncülük etti. Agricultural Bank of China Ltd. ise Şanghay’da yüzde 2 oranında değer kaybına uğrayarak Çin hisselerindeki gerilemeye öncülük etti. Tsuruha Holdings Inc., tahmini gelirinin yüzde 14 artacağını açıklamasının ardından yüzde 4.3 yükseliş gösterdi.

MSCI Japonya hariç Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.3 oranında gerileyerek Hong Kong saati ile 14:20’de 488.44 puan oldu. Endeks, ABD ekonomik verileri ve Çin büyümesinin dengelendiği sinyalleri ile birlikte bu ay 3 yılın en yüksek seviyesine tırmandı. Bu hafta açıklanan verilerin ABD sanayi üretiminin genişlediğini ve enflasyonun beklentinin üzerinde olduğunu göstermesinin ardından Fed’in iki gün süren toplantısı bugün sona eriyor.

Sidney merkezli Perpetual Ltd. yatırım piyasaları araştırma müdürü Matthew Sherwood, “ABD ekonomik genişleme hızının Fed’in büyüme hedefine ulaşması için yeterli olması pek mümkün görünmüyor. Konut rakamları son zamanda karışmış durumda ancak enflasyon verisi Fed’e aradığı güveni sağlamıyor” diye konuştu.