Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Doğan Şirketler Grubu Holding'in Doğan Yayın Holding'i devralmasını ortaklara ayrılma hakkı tanınması şartı ile onayladı.

SPK haftalık bültenine göre, Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ tarafından bağlı ortaklığı Doğan Yayın Holding AŞ'nin aktif ve pasifinin bir bütün halinde devralınması suretiyle Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ bünyesinde birleşilmesi işlemi için Kurulca onay verilmesi talebi, Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ ortaklarına 0,67 TL; Doğan Yayın Holding AŞ ortaklarına ise 0,50 TL fiyat üzerinden ayrılma hakkı tanınması şartıyla Kurul tarafından olumlu karşılandı. Kurul, Doğan Şirketler Grubu Holding'in birleşme amacıyla 235 milyon 977 bin 548 TL nominal tutarlı bedelli sermaye artırımına da onay verdi.

Kurul ayrıca Trakya Cam Sanayi AŞ'nin 29 milyon TL bedelsiz, Akiş Gayrimenkul YO'nun 50 milyon TL bedelli ve 21,8 milyon TL bedelsiz, Reysaş GYO'nun 23 milyon TL bedelsiz ve Halk Sigorta AŞ'nin 24 milyon TL bedelsiz sermaye artırım başvurularını onayladı.

Kurul, Finansbank'ın yurt dışında ihraç etmek üzere 1,5 milyar dolar tutarında borçlanma aracı ihraç başvurusunu onaylarken, Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ'nin 300 milyon TL, Bankpozitif Kredi ve Kalkınma Bankası'nın 200 milyon TL ve Vera Varlık Yönetim AŞ'nin 12,5 milyon TL tutarlı borçlanma aracı ihracı başvurusuna da onay verdi.

Türk Ekonomi Bankası 2,1 milyar TL, Alternatifbank 350 milyon dolar ve TGS Dış Ticaret AŞ 100 milyon TL tutarlı borçlanma aracı, Doğuş Varlık Kiralama AŞ ise 400 milyon dolar tutarlı kira sertifikası ihracı için Kurul'a başvurdu.