Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ukrayna ordu birlikleriyle Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında Lugansk bölgesinde yoğun çatışmalar yaşanıyor. Kentin kenar mahallelerinde çatışmaların yoğunlaştığı bildirilirken, bugün kent merkezindeki bir otobüse top mermisi isabet ettiği, olayda 2 kişinin öldüğü 4 kişi yaralandığı öğrenildi.

Ayrılıkçıların şehir merkezine ordu birliklerini sokmamak için savunma hattını güçlendirmeye çalıştıkları ifade edilirken, Lugansk Belediyesinden yapılan duyuruda, halkın zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmaması istendi.

Donetsk yakınlarında da ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. Gorlofka şehrindeki çatışmalarda Ukrayna askerlerinin şehri ele geçirmek için ağır silahlar kullandığı bildiriliyor. Donetsk kent merkezinde ise Havaalanı yakınlarından zaman zaman silah sesleri gelirken bugün öğle saatlerinde şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Petrovka'ta savaş uçaklarının ayrılıkçılara ait bir askeri üssü bombaladığı, olayda ölenlerin olduğu iddia edildi.

Ukrayna istihbarat servisinden yapılan açıklamada ise Kırım'dan yanına aldığı 5 milyon rubleyi (yaklaşık 300 bin lirayı) Donetsk'teki ayrılıkçılara götürmeye çalışan bir kuryenin yakalandığı duyuruldu. Kuryenin Zaporojye - Donetsk yolu üzerinde durdurulan bir araçta yapılan aramada ele geçirildiği belirtildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise çatışmaların sürdüğü tek taraflı ateşkesin yapılmayacağı kaydedildi.

AA