Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de, Sex and the City dizisiyle ünlenen ancak 10 eyaletteki 48 mağazasını kapatan Crumbs pastanelerinin son cupcake'i 250 ABD dolarına açık artırmayla satışa sunuldu.

New York'ta 2003 yılında faaliyete başladıktan sonra Sex and the City dizisi sayesinde tüketimi çılgınlık boyutlarına ulaşan cupcake'in sembolik isimlerinden Crumbs iflasın eşiğine geldi. Zorunlu kriterleri yerine getiremediği gerekçesiyle Nasdaq tarafından hisseleri 1 Temmuz'da askıya alınan şirket, pazartesi gününden itibaren de ülke genelindeki mağazalarını kapattı. Yüzlerce çalışanına son dakikada işe gelmemelerini bildiren şirket yetkilileri, içinde bulundukları mali sıkıntı nedeniyle arasında iflasın da yer aldığı sınırlı sayıdaki olasılığı değerlendirdiklerini duyurdu.

Şubelerin kapanması üzerine, satış fiyatı yaklaşık 4 ABD doları olan son Crumbs cupcake, bir internet sitesi üzerinden 250 ABD dolarından açık artırmayla satışa sunuldu.

Cupcake sektöründe sembolik bir yeri olan Crumbs, halka açıldıktan sonra da büyümeye devam etmiş, şirketin hisseleri 2011 yılında en üst seviyeye çıktıktan sonra düşmeye başlamıştı. Şirket son olarak milyarlarca dolar zarar açıklamıştı.

Şirket, diğer fast food zincirlerinin aksine hizmet yelpazesini genişletmek yerine, cupcake çeşitlerini artırmayı tercih edince, 50 farklı cupcake çeşidiyle sahanın en iyileri arasında yer almasına rağmen, ülkede yaygınlaşan sağlıklı beslenme alışkanlığı nedeniyle pazar sıkıntısı çekmeye başlamıştı.

Bir dönem ABD'nin 12 eyaletinde 65 mağazası bulunan Crumbs, özellikle Manhattan, Malibu ve California gibi pahalı bölgelerde şube açmıştı.