Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:05’te güncellendi)

Bugün yayınlanacak olan Fed’in  Haziran ayı toplantı tutanaklarının, politika yapıcıların faiz oranlarını beklentilerden erken yükseltmeye olumlu baktıklarını göstereceğine yönelik söylentiler ile dolar yen karşısında 3 günlük düşüşü sonlandırdı

Euro dolar karşısında yükselişi 3. güne taşıdı. Yuan, iki gün sürecek olan Çin-ABD görüşmelerinin başlaması ve ekonomistlerin, Çin ticaret fazlasının Haziran ayında yükseldiğini göstermesini bekledikleri veri öncesinde 3 ayın en güçlü seviyesine ulaştı. Yeni Zelanda doları, rekor seviyeye yükseldi.  FOMC’un 17-18 Haziran tarihli toplantısının tutanaklarını bugün açıklayacak.

New York’ta bulunan Chapdelaine & Co. yabancı para birimi müdürü Douglas Borthwick, “İnsanlar, FOMC toplantısında ne olduğunu odaklanmış durumdalar ve gerçek bir hikaye arayışındalar. Ben de, FOMC’un faiz oranlarını beklenenden önce yükselteceğine dair işaret arıyorum” dedi

Dolar yen karşısında, yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 11:17’de 101.70 yenden işlem görüyor. Dolar, erken saatlerde 101.45 yen ile 2 Temmuz’dan bu yana en zayıf seviyesine geriledi. Euro dolar karşısında, yüzde 0.2 artış göstererek 1.3639 dolar ile 30 Haziran’dan bu yana en büyük kazancı sağladı. Yen euro karşısında, yüzde 0.3 düşüş ile 138.68 yen oldu.

Doların 10 önemli para birimi karşısındaki hareketlerini izleyen Bloomberg Spot Dolar Endeksi 1,005.43 seviyesinde yatay bir seyir izliyor.

(20:05’te güncellendi)