Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:50'de güncellendi)

Gösterge endeksleri, Portekiz’deki finansal stres işaretlerinin güvenli varlıklara talebi yükseltmesinden çok sonra hisselerin gerilediği söylentileri ile önceki kayıpları azaltırken, ABD hisseleri düşüş gösteriyor.

Home Depot Inc. ve Lowe’s Cos., Deutsche Bank AG analistinin şirketlerin kar tahmini düşürmesinin ardından en az yüzde 1.3 oranında değer kaybetti. ABD Hazine tahvilleri ralli yaparken Verizon Communications Inc. yükseldi.

S&P 500, yüzde 0.3 gerileyerek New York saati ile 14:10’da 1,967.79 puan seviyesinde seyrediyor. Endeks, 15 Mayıs’tan bu yana en büyük düşüşü olan erken saatlerdeki kaybını azalttı. Dow Jones Industrial Average, 47.05 puan veya yüzde 0.3 oranında düşüş ile 16,938.56 puan oldu. Russell 200 Endeksi, yüzde 0.6 gerileyerek önceki yüzde 1.9 oranındaki kaybı düşürdü. S&P 500’de tüm hisselerde işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 12 yukarısında seyrediyor.

McQueen, Ball & Associates şef yatırımcısı Bill Schultz konu ile ilgili olarak, “Herkes en kötüsünün olacağı beklentisindeydi, ancak günler geçtikçe endişeler biraz hafifledi. Şu an piyasa endişelerinin yarın o kadar büyük çapta olmayacağını söylüyor” yorumunda bulundu.

Portekiz’in ikinci en büyük bankasına bağlı bir şirketin tahvil ödemesini yapmamasının üzerine yatırımcıların endişelerinin derinleşmesi ile Avrupa hisseleri ve Portekiz tahvilleri gerileme kaydetti. Portekiz Merkez Bankası, ödemenin gecikmesinin ardından Banco Espirito Santo SA’nın koruma altında olduğu açıklamasında bulundu. ABD Hazine tahvilleri ve altın yükseldi.

(21:50'de güncellendi)