Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

SPK tebliği değişikliğinin ardından Borsa kotundan çıkmak için başvuran şirketlerin sayısı artıyor. Alternatif Yatırım Ortaklığı AŞ, Türk Demirdöküm ve POAŞ'ın ardından Mutlu Akü de borsa kotunda çıkmak için başvuruda bulunacağını açıkladı.

SPK'nın 2 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Temmuz'da yürürlüğe giren "Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği" ile sahip olunan payların ortaklığın oy haklarının en az yüzde 95'ine ulaşması durumunda, hakim ortak açısından diğer pay sahiplerinin tamamını ortaklıktan çıkarma hakkı verilmişti.

Tebliğde, ortaklıktan çıkarma hakkının kullanım bedelinin ise hakim ortak konumunun kazanıldığının veya hakim ortak konumunda bulunup ek pay alındığının kamuya açıklandığı tarihten önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalamasının belirleneceği ifade ediliyor. Ancak bazı uzmanlar 30 günlük sürenin sağlıklı bir değerleme için çok kısa olduğunu vurguluyor.

Şu anda halka açıklık oranı yüzde 5'in altında olan aralarında Denizbank, Alternatifbank ve Türk Ekonomi Bankası, Carrefour, Tuborg ve Boyner'in de bulunduğu 25 şirket bulunuyor.

Son olarak borsa kotundan çıkmak için başvuran Mutlu Akü'nün KAP'a yaptığı açıklama şöyle:

Şirketimiz ana ortağı Metair Akü Holding Anonim Şirketi'nin ("Metair Akü"), 11 Temmuz 2014 saat 15,25'de Şirketimizce tebellüğ edilen 11 Temmuz 2014 tarihli yazısında,

-Metair Akü'nün 11 Temmuz 2014 tarihinde Şirketimiz payları ile ilgili olarak toplam 1 TL tutarında 1 adet alış işlemi 8,41 TL tutardan gerçekleştirilerek, 01.07.2014 tarihinde yürürlüğe giren Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-27.1 no'lu Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği ("Tebliğ") kapsamında, Mutlu Akü'nün diğer ortaklarını ortaklıktan çıkarma hakkının doğduğu,

- Bu son alım işlemiyle birlikte Metair Akü'nün,  Şirketimiz sermayesindeki doğrudan ve dolaylı olarak sahip olduğu pay sahipliğinin 11 Temmuz 2014 tarihi itibariyle % 96,7208 sınırına (1 Kr nominal değerli 5.484.070.887adet pay) ulaştığı,

- Tebliğ kapsamında ortaklıktan çıkarma hakkı için kullanılacak fonun özel bir hesapta bloke edilmesine ilişkin işlemlerinin tamamlanmasını takiben ivedilikle Mutlu Akü'ye başvuruda bulunulacağı bildirilmiştir.

Metair Akü'nün Şirketimize başvuru yapması akabinde bu başvuru kamuya ve yatırımcıların bilgisine sunulacaktır.

Kamuoyu ve yatırımcıların bilgilerine sunulur.