Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:30'da güncellendi)

ABD hisseleri, yatırımcıların bilançoları değerlendirmesi ve Portekiz tedirginliği ile dalgalı bir seyir izliyor. Standard&Poor's 500 Endeksi, Nisan'dan bu yana en kötü haftasını yaşamaya hazırlanıyor.

Wells Fargo & Co., hisse başına karın 18 çeyrekten bu yana ilk kez artış göstermediğini açıklamasının ardından yüzde 1 oranında değer kaybetti. Fastenal Co., analistlerin tahminlerinin altında kalan satışları sonrasında yüzde 4.6 düşüş gösterdi. Gap Inc., mağaza satışlarının Haziran’da beklenmedik şekilde gerilemesiyle yüzde 1.5 değer kaybına uğradı. Lorillard Inc., Reynolds American Inc.’in şirketle satın alım görüşmeleri yapıldığını açıklamasının yüzde 3.9 yükseldi.Amazon Inc. ve Ebay Inc., yüzde 2.3 değerlenerek internet hisseleri yükselişi hızlandırdı.

S&P 500, yüzde 0.1’den az düşerek New York saati ile 11:37'de 1.963,22 puan oldu.Dow Jones Industrial Average 22.70 puan veya yüzde 0.1 gerileme ile 16.892,37 puan seviyesinde. Nasdaq 100 Endeksi, yüzde 0.3 yükseliş gösterdi. S&P 500’deki hisselerin işlem hacmi, 30 günlük ortalamanın yüzde 2.1 aşağısında seyrediyor.

Piyasanın gelirlere ve çevre borçlarına odaklanacağını ifade eden St. Louis'deki Stifel, Nicolaus Co'dan Chad Morganlander '' Borç tedirginliği kısa vadede gelirlere darbe vurabilir. Ancak uzun vadede bu çeyrek için iyi bir beklentimiz var. Piyasalar genel itibariyle sorun yaşamayacaktır'' dedi.

S&P 500, Portekiz bankalarının Avrupa'daki toparlanma konusundaki soru işaretlerini artırmasının ardından, dün yüzde 0.4 geriledi. Endeks bu hafta yüzde 1 düşerek, 3 ayın en büyük gerilemesine yaklaştı.

Portekiz'in piyasa değeri bakımından ikinci büyük bankası Banco Espirito Santo SA, Grupo Espirito Santo şirketlerindeki riskler toplamının 1.18 milyar euro (1.6 milyar dolar) olduğunu ve olası kayıpları değerlendirmek amacıyla grubun yeniden yapılandırma planının açıklamasının beklendiğini açıklamıştı.

(20:30'da güncellendi)