Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Akıllı cihaz pazarının belli bir doygunluğa ulaşmasından sonra teknoloji dünyasının önemli oyuncuları kendilerine yeni alanlar yaratmak üzere harekete geçti…Makineler arası iletişimin revaçta olduğu günümüzde Turkcell de Akıllı Otomobil Platformu ile bu yeni dönemdeki yerini almak için çalışmalara başladı.

Turkcell Akıllı Otomobil Platformu araca entegre internet bağlantısı sayesinde sürücü ve araç ekosisteminin iletişimde kalmasını sağlıyor. Hem otomobilin hem de sürücünün dış dünyayla etkileşimini sürdürmesini amaçlayan sistem, araç içindeki hayatı kolaylaştırma iddiasıyla yola çıkıyor. Turkcell’in Akıllı Otomobil Platformu’ndaki ilk ortakları ise Subaru ve Volvo oldu.

Akıllı Otomobil Platformu’nun tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, Turkcell olarak makineler arası iletişimde Türkiye lideri olduklarına vurgu yaptı ve Türkiye için bir ilk olan Akıllı Otomobil Platformu’nun otomotiv dünyasını değiştiren ve sürücüleri ekosistemin bir parçası hâline getiren bir teknoloji olma özelliğini taşıdğını vurguladı.

Sahnede Akıllı Otomobil Platformu’nun tanıtımını gerçekleştiren Turkcell Kurumsal Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş ise Akıllı Otomobil Platformu’nun mobil teknolojilerin geldiği son noktayı gösteren güzel bir örnek olduğunu ifade etti. Modern hayatın getirdiği stresin sürücülerin işini her geçen gün biraz daha zorlaştırdığını söyleyen Kocabaş, Akıllı Otomobil Platformu sayesinde hem sürücülerin hem de diğer yolcuların araç içinde geçirdikleri süreyi daha verimli kullanabileceklerinin altını çizdi

Otomobil içindeki bilgi ve eğlence ekranının internete bağlı şekilde çalışmasının önünü açan Turkcell Akıllı Otomobil Platformu, mevcut internet ve sürüş deneyimini de geliştiriyor. Veri toplama, veri yönetimi ve raporlama-analiz olmak üzere üç farklı alan üzerinden çalışan sistem, böylelikle pek çok farklı özelliği platform üzerinde sunabiliyor. Turkcell GSM şebekesi üzerinden veri alıp gönderen sistem, sürücünün ihtiyaç duyduğu içeriği araca taşıyor.