Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

TEB BNP Paribas İstanbul Cup" Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın 1 numaralı seri başı Danimarkalı tenisçi Caroline Wozniacki, Esma Sultan Yalısı'nda raket salladı.

Kadınlar dünya klasmanında 15. sırada bulunan Wozniacki, yarın başlayacak turnuva öncesinde Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nın bahçesinde kurulan mini kortta milli tenisçi İpek Soylu ile yağmur altında gösteri maçı yaptı.

Gösteri maçı öncesinde aniden yağmur yağmaya ve rüzgar esmeye başladı. Bir süre birbirlerine top atan Wozniacki ve İpek Soylu, daha sonra topları İstanbul Boğazı'na gönderdi.

- Wozniacki: "Çok heyecanlıyım"

Gösteri maçının öncesinde yalıda düzenlenen basın toplantısında konuşan Danimarkalı tenisçi, İstanbul'u çok sevdiğini vurgulayarak, "Daha önce defalarca İstanbul'a geldim. Benim için de çok heyecanlı bir turnuva olacak. Gerçekten çok heyecanlıyım. Organizasyonun olağanüstü olacağını düşünüyorum. Umarım hava da hep böyle olur. Havanın bundan daha sıcak olacağını düşünmüyorum" diye konuştu.

Wozniacki, daha önce dünya klasmanında 1 numaraya kadar çıkmasına karşın şu anda 15. sırada olmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Performansımda düşüklük olduğunu düşünmüyorum. Geçmişte 2 yıl arka arkaya dünya 1 numarası olarak kalmayı başarmış biriyim. Alttan yeni isimler geliyor. Tenisçi olarak kariyerinizde inişler çıkışlar yaşayabiliyorsunuz. Bir numara olmak zor ama orada kalmak daha zor. Çünkü alttan çok iyi oyuncular geliyor. Sağlığıma dikkat ediyorum. Maç maç, turnuva turnuva olarak düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da tenise olan ilginin giderek arttığını kaydeden Danimarkalı tenisçi, Türk yemeklerini çok sevdiğini de sözlerine ekledi.