Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisse senetleri, telekomünikasyon ile sağlık hizmetlerinin hisselerinin değer kazanması sayesinde yükseldi ve bunun sonucu, bölge gösterge endeksi son beş gündeki ilk kazancına yöneldi.

SoftBank Corp. Tokyo'da yüzde 2.3 değer kazanarak, telefon şirketlerinin bölgesel endeksteki 10 endüstri arasında en ciddi kazancı elde etmelerini sağladı. Sumitomo Dainippon Pharma Co hisseleri, Kanada'nın ilaçlarından birinin kullanımı onaylamasıyla yüzde 5.4 çıkış sağladı. Hyundai Hysco Co, ABD hükümetinin Güney Kore ve 8 farklı ülkededen gelen çelik borulara vergi uygulaması üzerine yüzde 1 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong saati ile 02:28 itibariyle yüzde 0.5 artışla 146.63'ü gördü. Endeks geçen hafta, hisse senedi değerlemelerinin bu yılki en yüksek seviyeye çıkması ve yenin dolar karşısında güçlenmesiyle yüzde 1.1 gerileyerek, 9 haftanın ilk kaybını yaşamıştı. Aralarında Citigroup Inc, JPMorgan Chase, Goldman Sachs Group Inc. ve Johnson&Johnson'ın da bulunduğu 150'den fazla ABD şirketinin önümüzdeki iki haftada çeyrek dönem kar rakamlarını açıklamaları bekleniyor.

Melbourne'deki IG Ltd. piyasa stratejisti Evan Lucas konuya ilişkin ''ABD 2. çeyrek dönem kar rakamlarının küresel piyasaların bir sonraki lokomotifi olmasını bekliyoruz. Önemli ABD bankalarının bu hafta karlarını açıklayacak olmaları, ABD Merkez Bankası'nın (FED) gördüğü 'kendini dürdüren' ABD ekonomisini, piyasaların da gözlemlemesini sağlayacak'' yorumlarını yaptı.