Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Doğuş Otomotiv, iştiraklerinden Volkswagen Doğuş Finansman (VDF), Scania Finansman hisselerinin yüzde 100'ünü 17 milyon liraya satın almak için sözleşme imzaladığını açıkladı.

Doğuş Otomotiv'in Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Volkswagen Financial Services ve Doğuş Grubu'nun ortaklığı ile kurulan VDF'nin, Scania Finansman hisselerinin yüzde 100'ünü satın almak için sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Açıklamada, "Scania Finansman A.Ş. hisselerinin yüzde 100'ünün Volkswagen Doğuş Finansmanı A.Ş. tarafından satın alınması hususunda, taraflar arasında 17 milyon TL hisse alım-satım bedelinde mutabık kalınarak, ilgili Hisse Alım Sözleşmesi'nin 11 Temmuz 2014 imzalandığı ve bu sözleşme kapsamında yapılacak hisse devrini takiben, Scania Finansman AŞ'nin, iştirakimiz Volkswagen Doğuş Finansman AŞ ile birleşmesine yönelik işlemlere başlanacağı tarafımıza bildirilmiştir" denildi.


- Müzakerelere başladığını 2 Temmuz tarihinde açıklamıştı

Doğuş Otomotiv, VDF'nin, Scania Finansman hisselerini satın almak için Scania Finansman şirket ortakları ile müzakerelere başladığını 2 Temmuz tarihinde açıklamıştı.