Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(18:45'te güncellendi)

Fed Başkanı Janet Yellen’in Kongre'de yaptığı yarıyıl konuşmasında bazı sektörlerde değerlemelerin gergin olduğu görülse bile teşviklere devam edilmesi gerektiğini söylemesinin ardından ABD hisseleri, Hazine tahvilleri ve doların yükselmesiyle dalgalı bir seyir izliyor. Petrol ise düşüş gösterdi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi, New York saati ile 11:26'da, yüzde 0.1 düşüş gösterdi. Russell 2000 Endeksi, Fed’in biyo teknoloji ve sosyal medya şirket değerlemelerinin oldukça gergin olduğunu belirtmesi üzerine yüzde 0.7 geriledi. JPMorgan Chase & Co. ve Goldman Sachs Inc., banka karlarının beklentilerin üzerinde gelmesi ile en az yüzde 0.8 değer kazandı. Batı Teksas türü ham petrol (WTI) Mayıs ayından bu yana ilk kez varil başına 100 doların altına indi. 10 yıl vadeli Hazine tahvil faizi, 6 haftanın en düşük seviyesi yakınına gerilemesinin ardından, bir baz puan artışla yüzde 2.56 yükseldi. Dolar ise Fed Başkanı Yellen’in konuşması sonrasında değer kazandı.

ABD'de perakende satışlar Haziran ayında geniş tabanlı bir yükseliş gösterdi ve bu yükseliş muhtemelen ABD ekonomisinin ikinci çeyrekteki sıçramasına yardımcı oldu. Yellen, Haziran ayında istihdam artışının tahminlerden daha iyi çıkmasının Fed'in faizleri gelecek yıl artıracağı beklentilerini güçlendirmesinin ardından, yarın Parlamentoda konuşacak.

First Citizens BancShares Inc. şef yatırımcısı Eric Teal, "Fed, piyasa için düşük faiz oranlarının güçlü bir etken olduğu bu durumda değerlemelere dikkat çekmeye çalışıyor. Küçük ölçekli şirketler faiz oranlarıyla ilgili daha hassas olacak" dedi.

(18:45'te güncellendi)