Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, bölge hisse senedtleri gösterge endeksinin kısa süre için 6 yılın yükseğine çıkmasının ardından, fazla değişiklik göstermedi. Ham madde ve sanayi hisseleri yükselirken, teknoloji firmaları geriledi.

Dünyanın en büyük madencisi BHP Billion Ltd'nin hisseleri, 5 ayın yükseğine çıktı. Fortescue Metals Group Ltd hisseleri de, demir fiyatlarının 7 haftanın yükseğine yakın tutunmasının ardından Sidney'de yüzde 1.8 değer kazandı. Kunlun Energy Co, bir gaz dağıtım şirketini alacağının söylentileriyle Hong Kong'da yüzde 8.7 sıçrayarak, bölgesel gösterge endeksinde en çok değer kazanan şirket oldu. Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, önümüzdeki yıl daha ciddi rekabetle karşılaşacağını açıklamasıyla, yüzde 4.6 geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong'da 14.15'te yüzde 0.1'den az gerileyerek 147.14 oldu. Endeks böylece yüzde 0.4'e yakın kazancını kaybederken Haziran 2008'den beri gördüğü en yüksek seviyeden de aşağı indi. Endekste değer kazanan hisselerle değer kaybedenlerin sayısı yakın seyretti. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen varlık değerlemelerinin genelde tarihi normlarla uyuştuğunu belirtti. FED bir önceki gün ABD'deki küçük çaplı sosyal medya ve bioteknoloji şirketlerinin fiyatlarının aşırı yükseldiğini belirtmişti.

Piyasanın kar rakamlarındaki iyileşme sayesinde yeniden yükselebileceğini ifade eden Platypus Asset Management yetkilisi Donald Williams ''Bu denli düşük faizlerle birlikte, hisse senetleri bulunulabilecek iyi bir yer. Hisse değerlemelerini yüksek tutan da tahvil getirilerinin küresel anlamda çok düşük olması'' dedi.