Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:35'te güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, Ukrayna üzerinde bir yolcu uçağının düşürülmesinden dolayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik suçlamaların artması ile birlikte, düşerken, Rusya hisse senetleri kayıplarını altıncı güne taşıdı. Emtia grubu Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine indi ve İtalyan ve İspanyol tahvilleri değer kazandı.

Stoxx Europe 600 Endeksi New York saati ile 07:24'te yüzde 0.4 aşağıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 gerilerken, önemli Döviz piyasalarında fazla değişiklik olmadı. Rusya hisse senetleri Ocak ayından bu yana en uzun süreli düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi. ispanya ve İtalya'nın iki ve beş yıl vadeli tahvillerinin faizleri rekor seviyelere indi. 22 emtiadan oluşan Bloomberg Emtia Endeksi yüzde 0.2 geriledi ve İngiltere'de doğal gaz düştü.

Brüksel'de yarın biraraya gelecek olan Avrupalı dışişleri bakanları, Malezya Havayolları'na ait bir yolcu uçağının Ukrayna üzerinde düşürülmesi ve bunun sonucu 298 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan şiddet olaylarının durdurulması için Putin'e baskı yapmaları ile birlikte, Rus bireylere ve şirketlerine yaptırımların daha da ağırlaştırılmasını görüşecek. İki haftadır süren Gazze Şeridi'ndeki çatışmaları sonlandırmaya yönelik diplomatik çabalar yoğunlaştı ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, görüşmelerde bulunmak üzere Mısır'a gidecek. Bugün ABD'de kar rakamlarını açıklayacak önemli şirketler arasında Halliburton Co. yer alırken, internet devleri Facebook Inc. ve Netflix Inc. bu hafta içinde finansallarını açıklayacak.

Frankfurt'ta Quoniam Asset Management GmbH hisse senedi işlemleri direktör yardımcısı Soeren Steinert, "Gazze'deki çatışmalar ve Ukrayna krizi. Bunlar temel başlıklar," dedi ve "Panik satışlar görmüyorum. yalnızca insanalr alım yapma konusunda istekli değil" şeklinde görüş bildirdi.

(15:35'te güncellendi)