Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Rusya'nın en zengin iş adamları, devlet başkanı Vladimir Putin'in Ukraya konusundaki politikalarının çok tehlikeli yaptırımlara neden olabileceğinden endişe ediyor. Rus milyarderlerin kaygılarını açıktan ifade etmeye çekindikleri belirtiliyor.

İsminin gizli kalması şartıyla açıklama yapan Rus milyarder, Putin'in, geçen haftaki Malezya uçağının düşürülmesinin ardından Ukrayna'daki savaşı bitirmeye yönelik hamleler yapmaması halinde, ABD'nin 'Avrupa'nın son diktatörü' adını taktığı Belarus''un lideri Aleksand Lukashenko gibi yalnız kalabileceğini belirtti. Rus iş adamı gelişmelerin Rusya ve iş dünyası için olumsuz olduğunu ifade etti.

Moskova'daki Center for Political Technology'nin başkanı Igor Bunin, ''Ekonominin ve iş dünyasının önde gelenleri gelişmeleri korkuya izliyor. Ancak başlarına gelebileceklerden çekinenler korkularını açıktan dile getiremiyor. En ufak isyan belirtisinde devletin karşısında diz çökmeleri gerekir'' dedi.

298 kişinin ölümüyle sonuçlanan Malezya uçağının düşürülmesi olayı üzerine, ABD ve Avrupa Birliği'nden (AB) Rusya'ya karşı daha geniş kapsamlı yaptırımların gelebileceği yönünde tehditler gelmişti. ABD ve AB, kısa bir süre önce Ukrayna'daki isyana yardımcı olduğu iddia edilen Rus iş adamlarına ve şirketlerine karşı yaptırım uygulamıştı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün yaptığı açıklamada, uçağı düşüren füzenin Rusya tarafından tedarik edildiği yönünde delil bulunduğunu belirtti. Daily Mail gazetesi, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon'ın Putin'i terörizme 'sponsorluk' yapmakla suçladığını kaydetti.