Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'de savcılar, döviz kurlarında manipülasyon iddialarına karşı adli soruşturma açmak üzere hazırlık yapıyor. Bu kapsamda,  İngiltere'de Ciddi Dolandırıcılık Bürosu (SFO), Döviz piyasasında olası hileleri takibe alarak bu konuda inceleme ve araştırma başlattı.

Ciddi Dolandırıcılık Bürosu sözcüsü yaptığı açıklamada, "Döviz piyasasına ilişkin verileri topluyor ve değerlendiriyoruz. Eğer adli bir soruşturma açılır ise bunu kamuoyu ile paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

ABD, Asya ve Avrupa'dan otoriteler döviz piyasalarındaki olası manipülasyonları tespit etmek için geçtiğimiz yıldan bu yana inceleme ve araştırmalarda bulunuyor.

Günlük ortalama 5.3 trilyon dolarlık hacime sahip olan döviz piyasasındaki işlemlere yönelik küresel soruşturma, İngiltere'nin yanısıra İsviçre, Hong Kong, ABD'ye kadar uzanıyor.

Konuyla ilgili ismini açıklamak istemeyen kaynaklar, Ciddi Dolandırıcılık Bürosu'nun döviz manipülasyonuna yönelik inceleme ve araştırma başlatmasına karşın henüz  herhangi bir şirket ya da kişinin suçlanmadığını açıkladı.

Euromoney Institutional Investor'ın yıllık araştırmasına göre Citigroup, Deutsche Bank ve Barclays döviz soruşturmalarına yönelik yetkili kurumlarla işbirliği içinde olduklarını açıkladı.