Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri dün, Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi'nin Nisan ayından bu yana en güçlü rallisini gerçekleştirmesinin ardından, Ukrayna'daki tansiyonun Rusya'ya yönelik yaptırımların daha da artırılmasına neden olacağı endişelerinin yatırımcıları, önemli şirketlerin kar açıklamaları öncesi beklemede kalmaya yöneltmesi ile birlikte değer kaybetti.

Herbalife Inc. , hedge fon yöneticisi Bill Ackman'ın şirkette yolsuzluğu ortaya çıkaracağı iddiasında bulunmasının ardından yüzde 11 değer kaybetti. Yum! Brands Inc. ve McDonald’s Corp., Şanghay'da soruşturma altındaki bir tedarikçiden et ürünleri almayı durdurmalarının ardından, sırasıyla yüzde 4.3 ve yüzde 1.5 değer kaybetti. Hasbro Inc., gelirinin analistlerin tahminlerinin gerisinde kalmasının etkisiyle yüzde 2.7 düştü. BB&T Corp., düzeltilmiş karının hedeflerin gerisinde kalması sonrası yüzde 4 değer yitirdi.

S&P 500 Endeksi dün, gün içindeki yüzde 0.6'lık kaybının önemli bölümünü geri aldı ve yüzde 0.2 düşerek günü 1,973.63 puandan kapadı. Dow Jones Endeksi 48.45 puan ya da yüzde 0.3 kayıpla 17,051.73 puandan kapandı. Endeks gün içinde 126 puan kadr geriledi. S&P 500 hisselerindeki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 6 altındaydı.

Federated Investor Inc.’ye ait Clover Value Fund'ın yöneticisi Matthew Kaufler, "Jeopolitik durum piyasa üzerinde en etkili faktör ve bunun ardından, ikinci çeyrek karları da belirleyici konumda," dedi ve "Piyasa karlara odaklanmış durumda, ancak halen tüm dünyada ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi'ndeki 10 şirket dün karlarını açıkladı. Bunlar arasında Chipotle Mexican Grill Inc., Netflix Inc. ve Botox-maker Allergan Inc. yer alıyor. Endeksteki 145 şirket bu hafta karlarını açıklıyor. McDonald’s Corp. ve Coca-Cola Co. bugün finansallarını açıklayacak.