Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:50'de güncellendi)

Tüm dünyada hisse senetleri, Ukrayna üzerinde bir yolcu uçağının düşürülmesi sonrası artan tansiyonun bir miktar gevşemesi sonucu değer kazandı. Dolar euro karşısında, kar açıklamaları ve ABD tüketici fiyatlarının yükseliş göstermesinin ardından, 8 ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Rusya hisseleri ise 7 günden bu yana ilk defa artış gösterdi.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, New York saati ile 13:15'te yüzde 0.7 yukarıda seyrediyordu. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.6 yükselerek gün içi rekor seviyesine ulaştı. Rusya’da Micex Endeksi, yüzde 1.6 arttı. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi bir baz puan yükselerek yüzde 2.47 oldu. Dolar euro karşısında yüzde 0.4 değerlenerek 1.3470 dolar seviyesine geldi. Endonezya rupisi, başkanlık adayının seçim sonuçlarını reddetmesiyle zayıfladı. Çinko ise stokların daralmasıyla 3 yıla yakın bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı.

S&P 500’de listelenen, Apple Inc. ve Microsoft Corp.’i de içinde bulunduran 36 şirket  bugün finansallarını açıklayacak. ABD tüketici fiyat endeksi, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerini karşılayarak, Haziran ayında yüzde 0.3 yükseldi. Ukrayna'daki Rus isyancılar, Avrupalı dışişleri bakanlarının bugün Rusya'ya yaptırımları görüşmek üzere biraraya gelmeleri ile birlikte, geçen hafta Ukrayna üzerinde Malezya Hava Yoları'na ait bir yolcu uçağının düşürülmesi sonrası hayatlarını kaybeden 298 kişinin cesetlerini vermeye başladı.

Minneapolis merkezli U.S. Bank Wealth Management şef hisse senedi stratejisti Terry Sandven, “Hisse senedi piyasası yükseliş eğiliminde gibi görünüyor. Kar açıklamalarında yükseliş görmeye devam edersek, biraz daha artış olabilir. Enflasyon rakamları ise yükselen hisse senedi fiyatlarını destekliyor. Enflasyon rakamları, ABD ekonomik büyümesinin ne çok yavaş ne de çok hızlı olduğuna işaret ediyor” diye konuştu.

(20:50'de güncellendi)