Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul'da bulunan çeşitli noktalarda operasyon yaptı. Yapılan operasyonda şuana kadar 15 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yapılan operasyonun paralel yapıya ilişkin olduğu ileri sürüldü.

Gözaltına alınan şüpheli şahıslar sağlık kontrolü için Fatih'te bulunan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Şahıslar sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Operasyonun devam ettiği öğrenilirken gözaltıların artabileceği iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada, Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında, 39 şüpheli hakkında yakalama, arama ve gözaltı talimatı verildiği, şu an itibarıyla 15 şüphelinin gözaltına alındığı, uygulamanın halen devam ettiği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Sözde Selam-Tevhid örgütü kurulduğu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili yapılan inceleme ve araştırma tamamlanmış olup, sonuç olarak 251 kişi hakkında da takipsizlik kararı verilmiştir" denildi.

Açıklamada, "Selam-tevhid adlı örgüt adıyla soruşturma yapan gerçekte amaçlarının casusluk olduğu belirlenen 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmiş olup, şu an itibariyle 52 şüpheli gözaltına alınmıştır" denildi.

Başsavcılık açıklamasında, "Selam tevhid örgütü kurulduğu yönünde delil olmadığı halde, bir kurgu oluşturularak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve bakanlarının, diğer ülke yetkilileri ile görüşmelerinin kaydedildiği" bildirildi.

-AA ve Habertürk-