Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:10'da güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri 17 ayın zirvesine tırmandı. Buna sebep olarak, Çin hükümetinin büyüme için adımlar atacağının spekülasyonunun neden olduğu Hong Kong'daki Çin hisse senetlerinin rallisi gösteriliyor. Rusya hisseleri, 7 günden bu yana ilk kez yükseliş gösterdi ve Suudi Arabistan hisseleri, piyasayı yabancı yatırımcılara açma planlarıyla ralli yaptı.


Hang Seng China Enterprises Endeksi'nin yüzde 2.4 yükselmesinin ardından, China Petroleum&Chemical Corp hisseleri Mart’tan bu yana en büyük çıkışını sağladı. Aluminum Corp of China Ltd, hafif metal fiyatlarının boğa piyasasına girmesiyle, yüzde 7.4 sıçradı. Suudi Arabistan hisseleri, piyasa düzenleyicisinin Arap dünyansının en büyük Borsasının uluslar arası yatırımcılara açılacağını açıklamasının ardından yükseldi. Endonezya rupisi başkanlık adayının seçimleri reddetmesiyle zayıfladı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.8 yükseliş ile Londra saati ile 10:02'de 1,071.94 puana ulaşarak Şubat 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı. The Hang Seng China Enterprises Endeksi altı ayın zirvesine tırmanarak, değerlemeleri neredeyse 1 ayın düşüğüne indiren 4 günlük kaybını sonlandırdı. Endonezya'da Joko Widodo'nun kazandığı başkanlık seçimi sonuçları bugün resmi olarak açıklanacak, fakat rakip aday Prabowo Subianto seçimlerin demokratik olmadığını söyledi.

Manila'daki BDO Unibank Inc stratejisti Jonathan Ravelas ''Yatırımcı portföyünü artan jeopolitik risklere ve Çin gibi makul değerlemeler sağlayan piyasalardaki pozisyonlara göre ayarlıyor. Endonezya barışçıl bir geçiş süreci yaşıyor ve Widodo'nun galibiyeti reformların devam edeceğine olan beklentileri artıracak'' dedi.

(14:10'da güncellendi)