Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Satış bakımından dünyanın en büyük restoran zinciri McDonald's, ABD satışlarının kötüleşmesi ile ikinci çeyrekte analist beklentilerinin altında kar açıkladı.

Illinois merkezli şirketin net geliri yüzde 1'den az düşerek 1.39 milyar dolar, hisse başına ise 1.40 dolar oldu. McDonald's bir yıl önce 1.4 milyar dolar, hisse başına da 1.38 dolar kar etmişti. Bloomberg anketine katılan 24 analistin tahmin medyanı şirketin hisse başına 1.44 dolar kar edeceği yönündeydi. Gelirler yüzde 1.4 artarak 7.18 milyar dolar olurken, 7.29 milyar dolarlık beklentiyi karşılayamadı.

McDonald's hisseleri dün New York'ta günü yüzde 1.5 düşüşle 97.55 dolardan tamamladı. Şirketin hisseleri bu yıl dün kapanış itibarıyla yüzde 0.5 değer kazanırken, Standard & Poor's 500 Restoran Endeksi ise aynı süreçte yüzde 0.2 geriledi.

ABD'de bulunan McDonald's şubelerindeki satışlar ikinci çeyrekte yüzde 1.5 gerilerken, birinci çeyrekte yüzde 1.7'lik düşüş kaydedilmişti. Analistlerin satışlara yönelik beklentisi büyük bir değişiklik olmayacağı yönündeydi.